Elektromagnetisk boligtjek

Et elektromagnetisk boligtjek er en grundig gennemgang af din bolig.

 

Vi måler og dokumenterer strålingen fra højfrekvent elektromagnetisk stråling (HF), typisk fra mobilmaster, trådløse netværk og andre nærtliggende sendere. Videre analyserer vi lavfrekvente elektriske og magnetiske felter (LF), både i og omkring boligen. Dette er felter typisk fra elektriske installationer, køreledninger, kraftledninger etc.

 

I soveværelser og senge laver vi en specielt detaljeret analyse, som du kan bruge til at opnå forbedringer med det samme.

 

Strålingskilder og deres påvirkning afdækkes og opsummeres i en skriftlig rapport.  Rapporten indeholder konklusion og anbefalinger og giver et  overblik over mulige  strålereducerende tiltag, hvis dette viser sig nødvendigt.

 

Elektromagnetisk boligtjek indeholder
  1. Dokumenteret den samlede eksponering af HF stråling som påvirker dit hjem

  2. Analyse af den samlede HF stråling i hjemmets værelser

  3. Analyse af magnetfelter og elektriske felter (LF) omkring bolig, i soverum og senge

  4. Den primære retning af HF stråling som boligen udsættes for

  5. Analyse af støj (dirty electricity) i boligens el net 

  6. Anbefalinger, som er skræddersyet netop til dit hjem

  7. En komplet rapport med teknisk dokumentation, oplæring inden for emnet, konklusion og anbefalinger
     

Selve det elektromagnetiske boligtjek for en privat bolig varer op til 2 timer. Til det elektromagnetiske boligtjek er det mulig at tilføje følgende.

Som supplement til elektromagnetisk boligtjek tilbydes:

Spektrumsanalyse HF og LF 

Spektrumsanalyse indeholder en detaljeret oversigt over de forskellige netværksteknologier som den samlede eksponering består i. Denne kan typisk give svar på hvilke faktiske kilder som udgør strålingen stammer fra, hvilke retninger det er placeret i, hvilke udbydere der er ansvarlige etc.

Spektrumsanalysen opsummeres i en udførlig rapport.

Dermed bliver det samlede billede af HF strålingen endnu mere komplet, hvilket igen kan giver et endnu bedre udgangspunkt for at reducere strålingen.

Jordens magnetfelt/DC magnetfelt

Analyse og dokumentation af jordens magnetfelt, det er specielt variationerne i dette felt man kigger på i analyse af soveplads. Her vurderes variationerne efter Building Biologys guidelines. 

Måling af DC magnetfelter er videre specielt aktuelt i forbindelse med bolig i nærheden af jernbane som kører med DC strøm. 

 

 

Konsulent tid efter behov

Det er mulighed for at tilkøbe konsulent tid hvis yderligere emner eller yderligere detaljer ønskes afdækket. Ved behov aftales også langtidsmåling af eksempelvis magnetfelter, for at se hvordan dette fluktuerer over tid.

 

Kontakt Strål om elektromagnetisk boligtjek her.

 

Raport elektromagnetisk strålig
Pris elektromagnetisk boligtjek ink. udførlig raport kr 2.850,-

 

Tillæg for tilvalg 1. spektrumsanalyse kr 800,-

Tillægg for tilvalg 2. DC magnetfelter Kr 600,-

Ekstra konsulenttid pr time kr. 690,-

 

Alle priser ink moms.

 

Priserne inkluderer op til 2 timer on-site analyse og rådgivning, samt udførlig raport. Prisen inkluderer også kørsel indtil 200 km (t/r) fra Vejle. Afgift til Storebælt og eventuel færge tilkommer.