10 tips til mindre stråling

10 tips til mindre stråling i din hverdag

 

 1. Slå data (3G/4G/5G) og Wifi fra i din telefon når du ikke har behov for det. Tænd blot for det når du skal have tjekket mail etc. 
   

 2. Brug kun din trådløse router når dette virkelig er nødvendig, og slå den fra om natten. Du kan med et Power Line adapter, få et kablet netværk hjemme eller på arbejde uden at skulle kable nyt. Blot ved at bruge det eksisterende elnet til data overførsel.  
   

 3. Tjek at sengene derhjemme er placeret i god afstand fra større elektriske apparater, og minimum 30 cm fra kabler og stikdåser.
   

 4. Sæt iPad telefon og laptop i flight mode når børn bruger den, og brug en kablet forbindelse.
   

 5. Reducer brugen af babyalarm. Læg den så langt fra babys hoved som muligt og slå den fra, når du er færdig med at bruge den.
   

 6. Sluk for telefonens data om natten, bruger du den som vækkeur sæt den flight mode.
   

 7. Begræns din brug af mobiltelefon inde i bilen eller monter en ekstern antenne. Dette fordi bilens metal karosseri reflekterer strålingen, så den bliver forstærket samtidigt med at telefonen kontinuerlig vil søge efter nye sendemaster i nærheden.
   

 8. Skift den trådløse hjemme telefon ud med med en kablet telefon, evt en eco dect telefon, som reducerer strålingen, når den ikke er i brug. En traditionel DECT telefon afgir signaler kontinuerlig.
   

 9. Brug headset til din mobiltelefon og hold den i en fornuftig afstand fra kroppen, når du snakker. Det bedste er at bruge en håndfri med luftslanger i stedet for almindelige kabler, så reducerer du strålingen til et minimum. Et bluetooth headset vil også reducere strålingseffekten væsentlig i forhold til at holde telefonen op til hovedet. 
   

 10. Et induktionskomfur virker ved at et højfrekvent magnetfelt bliver induceret i kogegrejets bund. Ophold dig derfor i mindst mulig grad tæt på komfuret når det arbejder med høj effekt. De fleste mikrobølgeovne lækker stråling. Ophold dig derfor ikke tæt på ovnen når den arbejder.

Kontakt os om du har spørgsmål

Martin Kondrup, founder of Strål
Arbejde på en computer